تداوم روند کاهشی صادرات غیرنفتی

گمرک ایران تازه ترین آمار تجارت خارجی را منتشر و اعلام کرد: تجارت خارجی در پنج ماه به ۳۶ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار رسیده است که رقم صادرات ۱۷.۱۹۳ میلیارد دلار بوده و در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴.۹۵ درصد افت کرده است

به گزارش اگزیم نیوز تجارت خارجی ایران در سالجاری تا ابتدای شهریور ماه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵/۳۴  درصد بزرگتر شده است. ارزش صادرات و واردات ایران در مدت یاد شده به ۳۶ میلیارد و ۶۳۵ میلیون دلار رسید که  ۵/۳۴ درصد بیشتر از مدت مشابه سال ۱۳۹۵ است. مجموع تجارت خارجی ایران در پنج ماهه نخست سال گذشته ۳۴ میلیارد و ۷۷۸ میلیون دلار بود.

 در پنج ماهه اول سالجاری به میزان ۱۹ میلیارد و ۴۴۲ میلیون دلار انواع کالا وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۶/۴۹ درصد افزایش نشان می دهد

این رقم در ماه گذشته ۲۳/۹۷ درصد بود .عمده ترین دلایل افزایش واردات به خودرو و قطعات منفصله خودرو ، کالاهای سرمایه ای و  برخی کالاهای اساسی مربوط می شود. همچنین در مدت یاد شده متوسط قیمت کالاهای وارداتی کشورمان به ازای هر تن به یک هزار و ۳۶۷ دلار افزایش یافت که در مقایسه با پارسال۸/۸۴ درصد افزایش داشته است . در این مدت شاهد افزایش صادرات پنج کشور عمده طرف معامله با ایران هم بوده ایم.

 مجموع صادرات غیر نفتی ایران در پنج ماهه اول سالجاری به ۱۷ میلیارد و ۱۹۳ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۴/۹۵ درصد کاهش داشته است.  این رقم در ماه گذشته ۹/۵۴ درصد بود . در مرداد ماه سالجاری صادرات پتروشیمی سبز شد و با یک روند افزایشی نسبت به چهارماهه گذشته ۲/۰۳ درصد افزایش یافت و ۶ میلیارد دلاری شد . با این حال تجارت خارجی ایران با کاهش صادرات سایر کالاها همراه است . در این بخش هم گرچه شاهد بهبود نسبت به چهارماهه قبل بوده ایم اما ۹/۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت که البته این رقم در تیرماه ۱۴/۹۹ درصد بود . در بخش صادرات میعانات گازی هم شاهد افت ۵/۳۹ درصدی بوده ایم . همچنین متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی نیز در مدت یادشده به ۳۵۸ دلار رسید که ۳/۴۷درصد افزایش داشت .

 در مجموع وضعیت بهتری در بخش صادرات غیر نفتی نسبت به چهارماهه اول سالجاری حاکم شده به نحویکه صادرات کالاهای ایرانی به چین در پنج ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است . در بازار عراق هم عملکرد بهتری داشتیم و رشد ۴ درصدی ثبت شد . صادرات غیر نفتی ایران به کره جنوبی هم با افزایش ۸ درصدی همراه شد و تنها شاهد افت ۱۴/۵۴ درصدی صادرات کشورمان به امارات متحده عربی بوده ایم .

همچنین در پنج ماهه اول سال جاری تشریفات گمرکی ۶۲ میلیون و ۲۶۶ هزار تن کالا در گمرکات کشور به صورت الکترونیکی و با کنترل کامل به روش هوشمند انجام شده که از این مقدار ۴۸ میلیون و ۴۱ هزار تن سهم واردات و ۱۴ میلیون و ۲۲۵ هزار تن سهم کالاهای صادراتی غیر نفتی بود .

عمده ترین کالاهای صادراتی

اقلام عمده صادراتی کشورمان در مدت یادشده به ترتیب شامل میعانات گازی به ارزش ۲ میلیارد و ۹۲۰ میلیون دلار، پلی اتیلن گرید فیلم با ۶۵۲ میلیون دلار ،پروپان مایع شده به ارزش ۵۷۶ میلیون دلار ، سایر روغن‌های سبک و فرآورده‌ها به جز بنزین با ۵۵۵ میلیون دلار و متانول با ۴۹۸ میلیون دلار بوده است.

 

اقلام عمده وارداتی

اقلام عمده وارداتی در پنج ماهه ابتدای سالجاری نیز به ترتیب شامل برنج با ۹۶۳ میلیون دلار، ذرت دامی به ارزش ۶۱۲ میلیون دلار، وسایل نقلیه موتوری با حجم سیلندر ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی به ارزش ۵۱۵ میلیون دلار ، قطعات منفصله جهت تولید خودروی سواری با ۴۳۴ میلیون دلار و لوبیای سویا با ۴۱۰ میلیون دلار بوده است.

 

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی

عمده‌ترین خریداران کالاهای ایرانی در پنج ماهه اول سال‌جاری به ترتیب شامل چین به ارزش ۳ میلیارد و ۷۴۳ میلیون دلار، عراق با ۲ میلیارد و ۶۰۴ میلیون دلار ، امارات متحده عربی با ۲ میلیارد و ۵۸۳ میلیون دلار،جمهوری کره با یک میلیارد و۶۷۶  میلیون دلار و هند با یک میلیارد و ۱۹۹ میلیون دلار بوده است

 

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران در مدت یادشده به ترتیب شامل کشورهای چین با ۴میلیارد و ۲۵۶ میلیون دلار، امارات متحده عربی با۳میلیارد و ۳۴۱ میلیون دلار، جمهوری کره با یک میلیارد و ۳۴۶ میلیون دلار ، هند با یک میلیارد و ۲۶۶ میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و ۱۳۸ میلیون دلار‌ بوده است.

 

کد خبر 21709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =